Vakfımızın 2016 yılı genel kurul toplantısı yapıldı

12 Mart 2017 tarihinde gerçekleşen Muş Eğitim ve Kalkındırma vakfı,olağan genel kurul toplantısı ile 9 Mart 2014 yılında seçilen yönetim kurulumuz görev süresini doldurduğu için yeni yönetim kurulu seçimi yapıldı. Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı yönetim kurulunun 3 yıllık çalışma faaliyetleri genel kurul üyelerimize sunuldu.Eski yönetim kuruluna emek ve çabalarından dolayı teşekkür edildi.Yeni yönetim kuruluna da başarılar dilendi.
Toplantı aşr-ı şerif okunmasıyla açıldı.
Yeni yönetim kurulunda yer alan yönetim kurulu üyelerimiz ve görev dağılımı şu şekilde gerçekleşti.
Asil üyeler;
Orhan Sami Gültekin (BAŞKAN)
K.serhat Kalsın (2.BAŞKAN)
Ulvi Eroğlu (SAYMAN)
Şemsettin Memiş (GENEL SEKRETER)
Nurettin Bulut (ÜYE)
Nihat Al (ÜYE)
Mehmetşah dursun (ÜYE)
Oktay Çubukçuoğlu (ÜYE)
Sertaç Sadır (ÜYE)
Yedek üyeler;
Cüneyt Aykan
Samet Cengiz
Necip Cever
Nimetullah Demir
Serkan Karadağ
Özcan Sağır
Denetim Kurulu |
Üye: Cihat BABA |
Üye: Hüseyin ERDEM |
Üye: Hakan YAŞAR |
Yedek Üye: Sabahattin KARLIDAĞ |
Yedek Üye: İnan SALTIK |
Yedek Üye: Kamuran KARASU |
Gültekin: Ortak gayemiz, Muş
Söz alan Vakıf Başkanımız Orhan Sami Gültekin, “Genel kurulumuzun vakfımıza hayırlı olmasını diliyorum. 4 yıl boyunca başarılı bir dönem geçirdik, katkı sunan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 3 yılık dönemde de Muş için daha ileri diyerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Orhan Sami Gültekin: Muş Eğitim Kalkındırma vakfı ilimizin bütün sivil toplum kuruluşları için çatı vazifesi görmekte bütün derneklerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile irtibat halindeyiz ortak çalışmalar yürütmekteyiz. İstanbul Ticaret odası Muş’u ziyaret etti, Muş Alpaslan Üniversitesinde düzenlediğimiz konferans ilimiz için olumlu çalışmalar oldu. Burada ortak gayemiz Muş, memleketimizin sorunlarına nasıl çözüm üretebiliriz onun kaygısındayız. Gerek alt yapı sorunlarımız, gelir seviyesi, gerek nüfusun göç durumu hepimizin ortak kaygısıdır. Muş ovası Türkiye de 3. büyük ova tarım ülkesiyiz ama verilere baktığımızda istediğimiz verimi alamıyoruz. Altyapı eksikliği hava koşuları ve ovanın mayıs ayına kadar sular altında kalması, su seviyesinin yüzeye çok yakın olması bitkinin çürümesine sebep oluyor istediğimiz verimi elde etmemize olanak vermiyor. Vali beyden aldığımız bilgilerde mutlaka drenaj yapılması gerekiyor. Vakfımız olarak sorunlarımızı çözme nezdinde elimizden gelen bütün olanakları kullanma gayreti içindeyiz. Tarım bakanlığında önemli görevlerde olan hemşerilerimiz ve yetkililerden ova için ne yapabiliriz nasıl bir çözüm yoluna gidilebilir gayreti içindeyiz kalkınma adına elimizden gelen desteği veriyoruz vermeye de devam edeceğiz.
“Çocuklarımızı okutmasak çocuklarımızı eğitmez isek geleceğimiz kararır”
Diğer değinmek istediğim konu eğitim, çocuklarımızı okutmasak çocuklarımız eğitmez isek geleceğimiz kararır. Bugün çocuklarımızı eğitmezsek önümüzü göremeyiz, ekonomimiz geriler, güvenimiz kaybolur. Çocuklarımızı dünya vatandaşı olma yolunda yetiştirmeliyiz. Öğrencilerimizin buradan Avrupa’ya veya dünyanın herhangi bir yerine gittiğinde onlar ile diyalog kurması lazım. Eğitimdeki teknolojileri olanakları kullanmayı öğrenmeleri lazım bunları öğrenmezse devamlı geride kalırız. Online eğitim sistemi Türkiye için büyük bir şans olacak Milli Eğitim bakanı müsteşar yardımcısı ile son görüşmemizde acaba büyük illerdeki eğitim sistemini Muş’taki okullara gönderebilir miyiz dedim Fatih Projesi ile bunun üzerinde çalıştıklarını yüzde kırklık başarı sağladıklarını bunun üzerinde hala çalıştıklarını belirti. Bu gün baktığımızda en gelişmiş eğitim sistemi büyük ilerimizde verilmekte Anadolu da ücra köşelerde kalmış öğrencilerimiz bundan faydalanmakta bu eğitim sistemi hayata geçtiğinde Malazgirt’in her hangi bir köyünde eğitim gören öğrenci İstanbul’un en iyi hocasından eğitim alabilecek. Ay sonunda Ankara’ya gittiğimizde inşallah bu proje için son bilgileri alacağız.Gayretimiz Muş’taki öğrencilerimizin eğitimin gerisinde kalmamalarıdır.
Değerli hemşerilerimizden ricam bu vakıf hepimizin, değerli abilerimiz onursal başkanımız sırayla bu görevlerini yapıp bize devrettiler. Biz de bu göreve geldik,insanlarımız için yapabileceğimiz en iyi çalışmalarımızı yapıp daha dinamik gençlerimize bırakacağız. Burası herkesin yeri, ortak gayemiz Muş ne mezhep ne ırk ayrımımız yok burası herkesin yeri tek gayretimiz Muş. Bütün herkesi bu çatı altında toplamamız lazım, Muş’taki kurumlarımız gerek valilik gerek Muş Alpaslan Üniversitesi gerek diğer kurum ve kuruluşlar ile irtibat halindeyiz sivil toplum kuruluşu olarak katkı sunmak ve denetlemek zorundayız tüm hemşerilerimizi bu çatı altında toplamamız gerekir.
Açılış konuşmasını Yönetim kurulu başkanı Orhan Sami GÜLTEKİN’in teklifi ile M.Zihni KALSIN tarafından yapıldı.
Divan Kurulunun oluşması için Av.M.Mesut RENÇBER Divan başkanlığına önerildi.Öneri kabul edildi.Divan Kurulu Başkanı AV.M.Mesut RENÇBER Katip üye Av.Dr.Nevin YURTMAN divan üyeliğine ise Şakir ÖZKAN seçildi.
2016 yılı faaliyet raporu Genel sekreter Sertaç SADIR tarafından okundu.Faaliyet raporunda özellikle vakfın üç yıllık burs çalışmalar üzerinde duruldu.Genel kurul üyelerimize burs çalışmaları grafiksel ve istatistiksel olarak sunuldu.
Vakıf iç denetleme raporu denetim kurulu üyesi Alaaddin YILDIZ tarafından okundu.
Vakfın 2016 yılı bilanço gelir/gider tablosunu vakfın mali müşaviri Hüsamettin APAK tarafından okundu.Mali konularda sorulan sorulara Sayman Ulvi EROĞLU cevap verdi.2016 yılı bilanço gelir/gider tablosu oy birliği ile kabul edildi.
Dilek ve temenniler kısmında genel kurul üyelerimiz söz alarak temennilerde bulunup yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar dilediler.
Hazırlayan :Abdurrahman ÇINAR