Son Dakika
İstanbul’daki Muş İli dernek yöneticileri, Muş dernekler Federasyonunu kurmak için çalışmalara başladılar.Çalışmaları yürütmek için dernek yönetim kurulu üyelerinden bir komisyon oluşturuldu.
İstanbul’da faaliyet gösteren Muş derneklerini bir çatı altında toplamak için Muş Vakfı’nda bir araya gelen komisyon çalışmalarına hızlı başladı.Öncelikle Federasyona katılacak derneklerin bir aylık süre içinde genel kurullarını toplayıp federasyona katılma kararı almaları gerekiyor.Federasyon çalışmaları ve tüzüğü hakkında Dr.Şerafettin Ekici de bir sunum yaptı.
“Vakıf olarak zenginden alıp fakire vermekle mükellefiz”
Federasyon çalışmaları hakkında bir konuşma yapan Muş Vakfı yönetim kurulu başkanı Dr.Orhan Sami Gültekin,bu çalışmanın iki yıl önce gündeme geldiğini,ancak şartların ve alt yapının o zaman uygun olmadığını söyledi.Başkan Gültekin daha sonra şunları söyledi’’Türkiye’nin Milli gelirde en az payı alan ilimizin daha iyi noktalara gelmesi için hepimizin taşın altına elimizi koymamız gerekiyor.Biz Muş için çalışırken hiçbir beklentimiz olmadan ve hiçbir ideolojiye bakmadan çalışmak zorundayız.Biz Vakıf olarak zenginden alıp fakire vermekle mükellefiz.Vakıf olarak kurulacak Federasyonda yer almamız hukuken mümkün değil,ama desteğimizi esirgemeyeceğiz.Federasyon için aklı başında bir yönetim ve aklı başında bir başkan seçeceğiz inşallah.Benim görevim size yol göstermek sizi bir arada tutmaktır.’’dedi.
Federasyon çalışma komisyonu başkanlığına Dr.Şerafettin Ekici seçildi.Ekici,derneklerin bir ay içinde genel kurul kararı alarak hazırlıklarını tamamlamalarını istedi.Bir ay sonra Federasyon yönetimini ve başkanını seçmek için tekrar Muş Vakfı’nda toplanacak.
BENZER HABERLER